Idei si pozitii in fotografia de nunta pentru incepatori. Fi creativ
Ajuta-ma cu un Like !
Fotografii de pe site
Recomand
Trimite mesaj
Submit Clear

Idei si pozitii in fotografia de nunta

Idei si pozitii in fotografia de nunta

Nuntile in general, au devenit o industrie, pornind de la accesorii, restaurante, cat si pentru multi fotografi profesionisti. Fotografia de nunta este mult mai complexa decat cele 21 de idei pe care le-am gasit si eu pe internet si pe care le enumar putin mai jos. Ideea din acest articol a fost de a avea un start pentru cei care sunt la inceput in acest domeniu si de a dezvolta ulterior pe parcursul sedintei foto, cu mirele si mireasa, de a crea alte cadre noi, plecand de la cele mai clasice, sau cele clasice pe care le vezi cam la orice nunta. 

Cateva idei si pozitii in fotografia de nunta

1. Voalul miresei este un accesoriu superb pentru a-l folosi in fotografiile de nunta, cand pozezi mireasa, portret. Desigur te poti juca si cand e mireasa singura, dar si ei impreuna, acoperiti de voal, sarutandu-se sau doar jucandu-se impreuna. Cand focalizezi, cauta sa ai clar pe ochii miresei , caci aparatul cel mai repede ar alege sa faca focusul automat pe voal.

 

2. Un prilej bun este si fotografierea celor doi miri sau doar a miresei, in masina de nunta, sau limuzina, atat din interior cat si prin geam, jucandu-te cu reflexiile.

 

3. Sarutul romantic si pasionat este un cadru obligatoriu in fotografia de nunta. Cauta sa prinzi in acest cadru, pe cat posibil, fetele celor doi, inclusiv ochii.

4. O postura naturala si relaxata este cu tinerii casatoriti imbratisati, unul langa celalat si cu obrajii apropiati, unul de celalat. Ai grija ca buchetul miresei sa fie aplecat frumos catre fotograf sau aparat.

5. Un alt cadru frumos este cel cu mirele care imbratiseaza mireasa din spatele acesteia. Cei doi se pot uita romantic unul la celalat sau direct in aparat. Se pot si saruta pentru a avea inca un cadru diferit.

6. Cu o usoara variatie, fata de fotografia anterioara, cei doi tineri casatoriti stau unul langa celalat impreuna, iar cadrul va fi tras de undeva de sus, de deasupra celor doi.

 

7. La nunta poti cere oricand celor doi sa se sarute si sa surprinzi momentul. Si atunci cand mirii sunt incercuiti de nuntasi pe scarile bisericii, sau fie ca sunteti pe malul marii.  Indiferent de caz, poate iesi ceva frumos, iar mirii cu siguranta nu se vor impotrivi.

 

8. Daca este posibil, cauta sa faci o fotografie in aer liber, sa surprinzi cuplul de la distanta si sa folosesti un spatiu deschis ca fundal, cat mai curat pe cat se poate.

9. Usor si formal, creeaza o atmosfera intima, vorbind calm cu mirii si aseaza-i in pozitia de mai jos, mireasa standun pic in lateral cu capul pe umarul mirelui.

10. Mirele va tine mireasa in brate, insa sa fi atent la unghi ca fetele sa fie vizibile in poza la ambii miri.

11. Un cadru frumos cu cei doi poate fi reusit nu numai de la distana ci si ca prim plan atunci cand mirele tine in brate mireasa.

12. Alta pozitie in fotografia de nunta, ar fi mireasa incadrata de mainile mirelui, iar in cazul in care mirii sunt destul de receptivi, lucruri bune ar putea iesi de aici.

13. Fotografia de nunta nu trebuie sa fie privita in totalitate ca un moment serios. Nu-ti fie teama sa faci si ceva distractiv, cere mirilor sa alerge razand, chiar daca unul din ei si-a pierdut pantoful. Leaga-te de astfel de situatii si priveste cu aspect comic pentru fotografiere, chiar daca ei sunt suparati de acea intamplare, la un moment dat, ar trebui sa priveasca si ei  aceste evenimente neplacute, mai amuzant. 

14. Nu neglija nici spatele mirilor, cateodata ies si de pe acolo cadre frumoase.

15. Distractiv e sa-i pui pe cei doi sa se sarute cu pasiune in pozitia de mai jos. Cauta sa iasa un cadru natural, nu fortat. Fi deasemeni atent la rochia miresei si sacoul mirelui, care s-ar putea sa-ti dea batai de cap.

16. O alta idee superba, ar fi cu mireasa stand jos, inconjurata complet de rochia alba, iar fotografia sa fie facuta de undeva de sus, sa zicem un unghi de 45 de grade. Nici prea sus nu e ok, astfel ca in cadru sa iasa bine si mana cu buchetul.

17. La fotografiere de nunta, merge desigur si cadrul cu cei doi ciocnind paharele de sampanie. Aici te poti juca cu focusul ba pe pahare si mirii neclari sau invers, paharele blurate si fetele celor doi fiind in clar.

18. Alte cadre de nunta interesante pot iesi jucandu-te cu campul de profunzime al obiectivului. Utilizand o diafragma mare, ii poti distanta pe miri, unul in spatele celuilalt ca in poza de mai jos si de aici pot iesi cateva cadre frumoase.

19. Primul dans al mirilor este alt cadru unde te poti juca cu focusul si privirile celor doi. Le poti spune inainte de dans sa-ti mai arunce cate o privire amandoi , astfel ca sa nu ai doar cadre cu cei doi uitandu-se unul la celalalt.

 

20.  Pentru unele rezultate creative, privirea si automat focusul nu se va concentra doar pe mire și mireasă. Exista multe obiecte interesante pe care poti insista si a fotografia, aceste fotografii vor face cu siguranta album foto al evenimentului mult mai interesant. De aceea in fotografia de nunta, fotografii si cameramani le denumesc “detalii”. De exemplu paharele de la mese la restaurant, ornamentele florale, rochia miresei, butonii, ceasul, buchetul.

21. Si ca final, ideea nu reprezinta un cadru tras , ci un colaj din bucatele din fotografiile de nunta. Si acestea au farmecul lor, mai ales daca sunt aranjate cu gust. Utilizeaza unele efecte sau filtre sau pur si simplu converteste-le in alb-negru. 

 

De asemeni te mai poti inspira si din alte articole scrise pe aceeasi tema: Sfaturi pentru a crea fotografii de nunta unice, cateva Sfaturi pentru miri sau Cateva fotografii la nunta, obligatorii

Cezar Tabac Photography © 2009-2016 Creative Commons BY-NC-SA. Up