» Despre mine, Cezar Tabac, ca fotograf nunta
Ajuta-ma cu un Like !
Fotografii de pe site
Trimite mesaj
Submit Clear

Despre mine, Cezar Tabac, ca fotograf nunta

Cine sunt ? Cezar Tabac 🙂

Cunoscut si ca Cezarica, Cezarone sau Zarce, insa pe internet ma gasiti simplu ca Cezar Tabac :p

Fotograf de nunta? Din 2009 pe bani, pentru clienti, inainte, doar din pasiune pentru cunostinte. La mijlocul lui 2009 mai exact, o colega de la munca avea nunta si m-a rugat insistent sa-i fiu eu fotograf la nunta ei. La cat ma jucam cu aparatul foto pe la servici si nu numai pe acolo, il stapaneam destul de bine, insa nu si la un eveniment asa amplu ca o nunta. Insa nu avea pretentii mari si mi-a zis ca-si asuma riscul, spunandu-i ca nu am facut nici o nunta ca fotograf oficial. Ii raman recunoscator si acum, acela fiind primul pas in aceasta cariera.

Inca din copilarie cochetam cu fotografia, folosind unul din aparatele tatalui meu Praktica. Desigur trageam pe film alb-negru, mi le developam singur acasa, fiind la moda camera obscura cu lumina rosie, aparatul de marit si solutiile aferente.

Ulterior am trecut si pe filme si hartie color. De cand cu era digitala, s-a schimbat si viziunea, avand loc de a te juca, a incerca cadre noi, practic ce-ti trecea prin minte puteai testa si vedea imediat rezultatul, lucru care dezvolta creativitatea. Asa pana cand developai filmul si scoteai pozele pe hartie, iti cam sarea cheful de teste.

Primul meu aparat foto digital DSLR, a fost un Nikon D90, iar ce-mi placea la blitzurile Nikon, aveau sistemul Creative Lighting System (CLS) care controla  intensitatea mai multor blitzuri direct din aparat, practic puteai simula fotografia de studio mult mai lejer, in mijlocul naturii. Datorita fotografiei de nunta, m-am orientat ulterior si am trecut la Nikon D7000, un aparat super as spune, din punctul de vedere al senzorului, care in biserica facea minuni, surprinzand mult mai bine atmosfera din interiorul bisericii, localurilor, lumina ambientala in general.

Intre timp am urmat si cateva cursuri de fotografie de nunta si prelucrare in general, adaugand la cunostintele acumulate si practica alaturi de Edward Aninaru, ca si asistent. L-am cunoscut pe la inceputurile lui 2010 insa si acum lucrez cu el cu aceeasi placere. Datorita lui, am cunoscut o multime de oameni minunati, am vazut ce inseamna fotografia de studio, pentru diverse reviste, chiar realizarea de videoclipuri, am testat cu adevarat Creative Lightning, chiar daca el folosea Canon si facea totul manual, dupa ochi cum se spune.

De vreo doi ani am trecut si eu pe Canon full frame, doar pentru focusul mai rapid care ma ajuta la evenimente, insa imi lipseste sharpnesul Nikonului si pretul obiectivelor 🙂

 

Toate serviciile foto sunt oferite cu aparatura foto profesionala fullframe de la Canon, obiective din gama L care sunt cunoscute ca fiind cele mai scumpe, insa acestea sunt cele mai rapide la focus si nu fac rabat pentru imortalizarea momentelor dumneavoastra, fie ca e vorba de botez, nunta sau chiar cununie. Ca lumina principala de pe aparat am ales la fel CALITATEA, care costa si aceasta, folosind un blitz Canon 600EX-RT , adica cat alte aparate foto semiprofesionale numai bune pentru concedii. Ca si obiectiv principal pentru evenimente se foloseste un obiectiv Canon EF 24-105 f/4L IS USM, f4 acela insemnand ca permite sa intre aceeasi lumina indiferent de zoomul folosit, sau distanta focala in termeni tehnici. Cele cu f/3,5-5,6 sunt obiective mai ieftine foarte bune pentru alte activitati ca fotografierea in aer liber, mai putin recomandate pentru evenimente, in special biserica sau restaurant din cauza ca necesita multa lumina si nu vrem sa distrugem atmosfera cu blituri puternice de studio.

Pentru portrete am ales un obiectiv recomandat si de profesionisti pentru asa ceva : un Canon EF 85mm f/1,8 USM pe care prefer sa-l folosesc si in biserica unde spatiul imi permite sau restaurant, tocmai din cauza ca nu-i trebuie multa lumina, avand f/1,8 acest “f” cu cat tinde spre 1 sau mai jos, creste exponential ca si pret si nu in multe cazuri si ca rezultate.

Tinand tot de profesionalism, mai amintesc acumulatorii pe care ii schimb, cate 4 seturi in fiecare an, backup dublu in timpul prelucrarii, (backup la restaurant fiind un serviciu contra cost care se poate oferi), pastrarea cadrelor in original si prelucrate timp de 12 luni astfel ca se pot recupera in aceasta perioada de la mine gratuit, a doua lumina pe stativ la biserica si restaurant pentru a nu oferi cadre cu fundalul intunecat, alta lumina de backup in caz ca se intampla ceva in timpul evenimentului, selectarea si corectarea tuturor cadrelor predate ca finale (se vor da fara ochi inchisi, miscate), iar ca si corectie ma refer la luminozitate, contrast, incadrare.

Se pot prelucra si la nivel de curatare a tenului, obiecte de compozitie unde este cazul (ex: nori cand cerul este prea senin), micsorare/marire a diverselor parti ale corpului (ex: nas, antebrat), efecte vintage, HDR, culori, acestea fiind discutate ca pret, ele nefiind incluse in pachete standard de eveniment.

Pentru estimare pret fotograf, am nevoie de data evenimentului si o descriere a lui, ce anume cuprinde , aproximativ durata, numar de invitati, ceea ce se doreste ca produs final etc.

Imi puteti trimite un email pe contact@cezartabac.ro cu aceste date si va pot estima ulterior un pret.

 

 

cezar tabac Foto credit : tata

cezar tabac Cezar Tabac – Foto credit : tata

cezar tabac Cezar Tabac – Foto credit : Edward Aninaru

cezar tabac Cezar Tabac – Foto credit : Edward Aninaru

cezar tabac Cezar Tabac cu Alex Velea

cezar tabac Cezar Tabac cu Jay Sean

 

My work, pe langa cele de evenimente:  

 

Coperta si making of – Antonia cu Jay Sean – Wild Horses  – making of foto, coperta single

Pictorial Playboy – Muza apei – Lena Rohozneanu –  foto making of , asistent foto

Pictorial Playboy – Rodica Miron – foto making of , asistent foto

Pictorial Playboy – Bianca Iordache – foto making of , asistent foto

Pictorial Playboy – “Ruby in plin soare” –  foto making of , asistent foto

Wikipedia – Andreea Esca – fotografie de la making-of – Scoala te face mare

Campanie Scoala te face mare – foto making of , asistent foto

Pictorial Ruby – asistent foto

Pictorial glam cu Madalina Draghici – Cosmopolitan – asistent foto

Pictorial Rock’A’Rolla cu Laura Cosoi – Cosmopolitan – asistent foto

Making of – Ruby – Get High – foto making of , asistent foto

Making of – Andra – foto making of , asistent foto

Making of – Adi Sina – foto making of , asistent foto

Making of Anda Adam – foto making of , asistent foto

Making of Lora pentru FHM – foto making of , asistent foto

Making of Andreea Balan pentru FHM – foto making of , asistent foto

Making of Claudia Pavel pentru FHM – foto making of , asistent foto

Making of Ella pentru FHM – foto making of, asistent foto

Making of Diana Dumitrescu pentru FHM – foto making of, asistent foto

Making of Antonia pentru FHM – foto making of, asistent foto

Making of INNA pentru FHM – foto making of , asistent foto

Making of Inna – Grandma – foto making of , asistent foto

Making of Inna – WOW part 1, WOW part 2 – foto making of

Making of campaign Inna – “Bring the sun in my life” – foto making of, asistent foto

Making of INNdiA – Inna – foto making of

Making of Antonia – Jameia – foto making of

Making of Antonia – Terra Park – foto making of , asistent foto

Making of Impact Vs moving Elements – foto making of, asistent foto

 

… si sunt sigur ca nu le-am trecut pe toate 🙂

Cezar Tabac Photography © 2009-2022 Creative Commons BY-NC-SA. Up