Te incurajam sa porti tocuri! Fii fermecatoare si distinsa pe tocuri cui sau stiletto • Fotograf nunta Bucuresti, botez, cununie - Cezar Tabac
Ajuta-ma cu un Like !
Fotografii de pe site
Recomand
Trimite mesaj
Submit Clear

Te incurajam sa porti tocuri! Fii fermecatoare si distinsa pe tocuri cui sau stiletto

In secolul XIX, creatorii de papuci au adus o imbunatatire de proportii in ceea ce privea design-ul, proiectand tipare diferite pentru pantoful stang, respectiv drept, deoarece pana la acest moment, ei aveau aceeasi forma. Astfel, in Philadelphia anului 1818, a fost confectionata pentru intaia oara perechea de incaltari mai apropiata de ceea ce cunoastem in ziua de astazi.

Ai idee cum au aparut tocurile cui? Se pare ca pantofii cu toc cui au devenit foarte populari incepand cu anii 1650.

Inainte ca intregul proces de fabricare a articolelor de incaltaminte sa se bucure de beneficiile industrializarii (1900), ei erau realizati manual, iar pentru prinderea talpii se utilizau cuie si tinte.

Un talentat designer, Manolo Blahnik, a reusit sa “insufleteasca” moda pantofilor, inaugurand noi forme si modele de tocuri. Pozele vremii arata ca primele doamne, Nancy Reagan si Jacqueline Kennedy, erau adeptele pantofilor in stil clasic, avand bot rotund si un toc subtirel. Coco Chanel considera ca un pantof cu toc trebuie sa fie practic si cat mai minimalist. In schimb, celebrul Christian Louboutin a pus in valoare o latura haute couture,folosindu-si fantezia pentru a crea modele cat mai neobisnuite si atragatoare, adesea subiect de controversa.

Nu trebuie sa ne miram ca pantofii cu toc intruchipeaza in mod incontestabil o marturie a feminitatii si a senzualitatii.

Imi imaginez ca fiecare femeie apreciaza mult si o pereche de mocasini boemi sau mocasini comozi, poate chiar in mai mare masura si modelele functionale si catchy de conversi, tenisi sau alt gen de papuci dama sport cu platforme, cu siret, fermoar, simpli sau cu imprimeuri etc. Tu cat de des te incalti cu pantofi cu toc? Te sfatuim sa ai in garderoba cel putin doua perechi de pantofi inalti, pentru a iesi din banalitatea acelorasi tinute zilnice!

Ce iti vine in minte cand te gandesti la pantofi stiletto? Din punctul meu de vedere, ei sunt perfecti pentru a contura imaginea unei femei fatale, romantice, dar si indraznete.

Istoria pantofilor stiletto incepe in capitala modei, Paris. Zece ani mai tarziu, prin 1960, varful acestora se modifica pentru un plus de intriga, provocare, mister. “The needle” este creatia designer-ului Manolo Blahnik, datorandu-si faima unui toc cu personalitate, modern si extrem de sexy.

Chiar daca nu ai chef sa porti in viata de zi cu zi acest tip de incaltaminte, nu poti ignora faptul ca pantofii cu toc cui sau stiletto atrag orice privire, fiind ideali pentru doamnele si domnisoarele mignione, deoarece au darul sa subtieze glezna, aduc iluzia alungirii picioarului si au un farmec elegant. Daca te numeri printre persoanele care, prin natura activitatilor desfasurate, sunt obligate sa poarte mare parte din timp papuci sport sau casual, vei vedea cat de schimbata arati atunci cand vei schimba uniforma sport cu o tinuta eleganta, la care accesorizezi o pereche de tocuri.

Cezar Tabac Photography © 2009-2018 Creative Commons BY-NC-SA. Up